Információbiztonság az Ön nyugalmáért

Adathordozó megsemmisítés

Az informatikai alapokon való működés, az informatika használatának integrálódása a működésbe maga után vonta az informatikai rendszerekben tárolt adatok rendelkezésre állásától való függőséget, az adatok adathordozókra történő rendszeres mentését is.

A mentéssel adathordozókra került adatok bizalmasan kezelendő információk, így az adathordozókat amíg arra szükség lehet biztonságosan kell tárolni, azt követően pedig szakszerűem meg kell semmisíteni. A szakszerű megsemmisítés célja, hogy a tárolt adatok bizalmasságát megőrizzük.

Amennyiben az adathordozókra már nincs szükség, de a biztonságos tárolás gondot jelent, akkor az adathordozók szakszerű megsemmisítésével segíthetünk. A mentéseket tartalmazó adthordozókat elszállítjuk, 3-as biztonsági szintű berendezéssel szakszerűen megsemmisítjük. A megsemmisítésről jegyzőkönyv készül, mely tartalmazza a beszállított, megsemmisített  adathordozók jegyzékét, és azok teljes mértékben és a helyreállítást kizáró módon történő megsemmisítésének tényét.